Software

VICO OFFICE: HOEVEELHEDEN ALS BASIS
De software is ontwikkeld vanuit de gedachte dat gegevens slechts 1 keer dienen te worden opgeslagen. Daarom bestaat de mogelijkheid om naast handmatig hoeveelheden toe te voegen deze ook te importeren vanuit diverse bronnen. Dit kan een aangeleverd bestand zijn maar ook een 2D-tekening waarvan digitaal de hoeveelheden kunnen worden bepaald. Optimaal is echter de directe koppeling met BIM waarbij tot wel 80% van de hoeveelheden geautomatiseerd (maar wel gecontroleerd) kan worden verkregen. Door een visuele terugkoppeling vergeten gebruikers nooit meer een hoeveelheid en zijn de uittrekstaten altijd actueel en accuraat, in iedere fase van ontwerp tot aan realisatie.

KOPPELEN AAN BIM & DOORREKENEN VARIANTEN
Het maken van een calculatie begint veelal met het produceren van een uittrekstaat en door aannames te doen van de te gebruiken hoeveelheden materiaal, materieel en arbeid. Een tijdrovend en secuur proces. De Vico Office calculatiesoftware zorgt voor een optimale ondersteuning bij het maken van calculaties, zowel op de traditionele wijze als op een nieuwe manier; met een directe koppeling naar de hoeveelheden die in een BIM zijn opgeslagen. Een enorm voordeel hierbij is dat wijzigingen in het BIM – die tot het laatste moment vaak plaatsvinden – eenvoudig inzichtelijk worden gemaakt en dat varianten makkelijk kunnen worden doorgerekend.
De software is een uitkomst voor bedrijven die de stap naar BIM maken, omdat hoeveelheden zeer nauwkeurig kunnen worden bepaald vanuit Autodesk® Revit®, ArchiCAD®, Tekla Structures, Trimble SketchUp Pro of door gebruik te maken van het open BIM-formaat IFC.OFFERTES ONDERAANNEMERS SPIEGELEN
Eén van de laatst ontwikkelde functionaliteiten is het kunnen onderverdelen van de calculatie in zogenoemde werkpakketten. Hierbij worden bij elkaar behorende activiteiten en/of leveranties geordend op basis van discipline (denk aan af- en inbouwpakketten) of op basis van een specifieke locatie. Deze gegevens kunnen als werkpakket worden aangeleverd aan een onderaannemer en na ontvangst van de gegevens kunnen de offertes met elkaar vergeleken (gespiegeld) worden. Bepalen welke activiteiten waar worden uitbesteed, is zo wel heel gemakkelijk gemaakt.

(LEAN) PLANNEN
Het maken van een uitvoeringsplanning is een zeer nauwkeurige activiteit. De invloeden van beschikbaarheid van medewerkers, verschillende kosten voor materiaal en (vaak duur) materieel en de locatie bepalen de doorlooptijd en inzet bij een activiteit. De software biedt ondersteuning bij het maken van een planning, zowel in de fase van werkvoorbereiding als tijdens de uitvoering (productie). De gedachte van LEAN wordt volledig door Vico Office ondersteund, waardoor de software een uitstekend hulpmiddel is om een LEAN-planning te visualiseren. Naast de traditionele balkenplanning biedt Vico Office “flowline planning” gebaseerd op locaties. Op de bouwplaats kan de software worden ingezet om de voortgang te bewaken (standlijn) en beschikken gebruikers zelfs over functionaliteit om de personeelsinzet en factuurtermijnen in de gaten te houden.

ZOEK DE VERSCHILLEN IN 2D & BIM
Vico Office software biedt functies waarmee het mogelijk is om veranderingen in 2D-tekeningen (PDF) en 3D-modellen (BIM) inzichtelijk te maken. Deze software is ook als stand-alone applicatie te leveren waarmee het voor veel gebruikers een eerste stap is bij het werken met BIM. De mogelijkheden overbruggen de kloof tussen 2D-tekeningen, die contractueel bindend zijn, en de 3D-modellen, die in de voorbereiding én uitvoering van het bouwproces worden toegepast.

GEBRUIKSVRIENDELIJK EN SCHAALBAAR
De software is behoorlijk omvangrijk, maar door de gebruiks-vriendelijke interface worden alle functies overzichtelijk gegroepeerd en kan de gebruiker een eigen werkomgeving samenstellen. Hierdoor zijn de meest gebruikte functies altijd binnen handbereik. Door gebruik van sjablonen voor verschillende typen bouwwerken kan zelfs een bedrijfsspecifieke omgeving worden ingericht. In een sjabloon worden moederbegroting en staartteksten bepaald. Vico Office kan standaard als multi-userversie worden geleverd en is mede door de ingebouwde functionaliteit voor projectmanagement ook nog eens makkelijk schaalbaar inzetbaar.
Vraag een gratis demo aan