Hoeveelheden

Het handmatig ingeven van hoeveelheden en het importeren via een Excel-bestand spreken voor zich. Eenvoudig ‘prikken’ op een 2D- PDF tekening bepaalt onder andere de oppervlakte, lengte, omtrek en hoogte. Deze tekeningen voegt u simpelweg toe aan uw project.

Voor het maken van een uittrek- of meetstaat worden bovendien 3D-modellen via de rechtstreekse koppeling vanuit diverse BIM-software ingeladen in Vico Office. Denk aan:

- Autodesk® Revit®
- GRAPHISOFT® ArchiCAD®
- Trimble SketchUp
- Tekla Structures  
- IFC

Hoewel meestal de data direct voorhanden is, blijft de kostendeskundige áltijd zelf de verantwoordelijkheid neemt hoe en welke gegevens worden uitgetrokken. Niet alle data uit het 3D is immers relevant en vaak ook niet aanwezig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vlakken in een gevel die niet direct als 1 object zijn gemodelleerd. Voordelen hierbij zijn dat ook een minder uitgewerkt model gebruikt kan worden voor het maken van een hoeveelheden- /meetstaat. De wijze van uittrekken van de hoeveelheden is door de kostendeskundige zelf te bepalen en is daardoor minder afhankelijk van de data in het model

De elementen met bijbehorende hoeveelheden zijn duidelijk visueel zichtbaar in het 3D-model. Met behulp van de navigatie en uitgebreide filtering zijn de hoeveelheden vanuit het model te beheren en te classificeren zoals de gebruiker dat wenst. Het markeren of isoleren van 3D-elementen gebeurt op basis van eigenschappen, zoals type of locatie.
Vraag een gratis demo aan